L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha organitzat una nova edició d’aquest programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves a l’atur.

El programa té dos grans objectius: millorar l’ocupabilitat de les persones joves proporcionant-los una qualificació i unes competències professionals suficients per inserir-se en el mercat laboral, i fomentar el seu retorn al sistema educatiu per a l’obtenció del graduat en ESO o per continuar els estudis reglats. En l’edició d’enguany, 10 dels joves participants han formalitzat ja les preinscripcions necessàries per retornar al sistema educatiu reglat. De març a juny de 2017, els 20 joves han participat en un dels dos nous mòduls de formació professionalitzadora en les especialitats següents: Auxiliar de magatzem i logística i Auxiliar d’elaboració de productes alimentaris.

La formació teòrica s’ha complementat amb visites a les empreses de la comarca que col·laboren amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per dur a terme el programa: Coral Transports, La Granja Foods 1959, Fleca Parés, Transports Guixà, Cafès Novell, Obrador Xerigots i Cava Heretat Mas Tinell. Amb aquesta formació els joves han adquirit les competències necessàries per entrar al mercat laboral.
El programa “Joves per l’Ocupació” combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i la possibilitat de contractació laboral en empreses i entitats amb subvencions i bonificacions en la seva contractació. Així doncs, fins al dia 1 d’octubre, les empreses que contractin aquests joves, podran beneficiar-se de la subvenció.

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.


 

Goretti Martinez. (19 juliol 2017). 20 joves de l’Alt Penedès han participat en la 5a edició del programa Joves per l’ocupació . RTVVilafranca.

Enllaç a la noticia original: RTVVilafranca